Опасно явление сковава България в неделя, внимавайте

В неделя ще има мъгла, облачност и вятър – а температурите ще се колебаят между 0 и 18 градуса

В неделя преди обяд на места в Южна България все още ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и след обяд над цялата страна ще е предимно слънчево. Това съобщават от НИМХ.

Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 13° и 18°, в София – около 14°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Сутринта на места по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 47 мин. и залязва в 18 ч. и 27 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 40 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 9мин. и залязва в 18 ч. и 31 мин. Фаза на луната: новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене