Прекратиха издирването на Ивана, търсят я само оперативно

Сред водещите версии за изчезването й е отвличане

Търсенето на терен на изчезналата ученичка от Дупница Ивана Георгиева от днес вече е прекратено, съобщиха от полицията. Работата по издирването на момчето обаче продължава чрез различни оперативни способи.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари, когато семейството й потърси помощ да бъде открита. Непълнолетната Ивана бе обявена за общодържавно издирване веднага след заявеното от родителите й. В РУ Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на ОДМВР ст. комисар Св. Григоров, в работата му се включиха и служители на ГДНП, бяха установени контакти с колегите от областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители.

В първите 7 дни в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена бе огромна територия, често затрудняваха и лошите метеорологични условия.

„Получихме широката обществена подкрепа както от местната власт , така и от доброволци, макар понякога да не постигахме хармония, безспорен остава фактът, че каузата ни е една: Да намерим Ивана. Всяка информация, свързана с Ивана, ще бъде детайлно проверявана, за да постигнем желания резултат“, коментираха от полицията.

В Дупница отдавна се говори, че момичето няма как да е в района на града, защото толкова прецизно търсене досега не е дало резултат. Сред водещите версии за изчезването й е отвличане и точно по този член от НК прокуратурата е образувала досъдебно производство.

Проверява се и възможността тя да е изведена извън страната – най-вероятно в Гърция. Криминалисти продължават с разпитите на хора,  които Ивана е засичана да се среща, продължава и проверката на мобилния й телефон, който тя остави заедно с чантата си в училището, преди да изчезне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене