България настръхна! Зрелище като това в Пампорово не се вижда всеки ден ВИДЕО

По време на празничното скиорско шествие от множеството развяваха българските трибагреници под звуците на родопски гайди и тъпани

Хиляди се събраха в Пампорово, а стотици скиори и сноубордисти, пременени в български народни носии, се спуснаха от връх “Снежанка” в Пампорово и почетоха националния празник 3 март, пише „Марица“. 

По време на празничното скиорско шествие от множеството развяваха българските трибагреници под звуците на родопски гайди и тъпани.

 

Участниците бяха от всички възрасти и създадоха за пореден път на националния празник красива и патриотична атмосфера, която от пистата се пренесе на ски плац „Студенец“.

Събитието се организира в социалните мрежи и се обявява като сплотяваща традиция, любов към планината, преклонение към освободителното дело на нашите предци и красотата на етнографското ни наследство.

По време на спускането ски патрули се грижеха за подреждането и безопасността на многобройните участници по зелената писта номер 6.

Шествието спря на плаца „Студенец“, където с почит слуша и пя българския химн. След това се извиха големи хора под звуците на народни песни.

 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене