Борисов даде срок: Ако на 8 март не се разберем, отиваме на избори

Снимка: БГНЕС

Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, заяви той

ПП-ДБ вече са в предизборна кампания, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира, че дава още няколко дни на некоалиционните си партньори, за да осмислят позициите си и да работят по предложеното от ГЕРБ коалиционно споразумение. Той ги упрекна, че използват парламента и парламентарните комисии за предизборна кампания. Според Борисов следващите парламентарни избори ще са за регулаторите.

Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, не със сварки, а с коалиционно споразумение, затова ние ще проявим хладнокръвие, посочи Борисов.

„На 5 март ще представя коалиционното споразумение на партията – на ГЕРБ, на 6 март ще го дам на ПП-ДБ да го четат, след това имаме конгрес в Букурещ. На 8 март Денков и Габриел ще са приключили с оценките на министрите и може да говорим. Ще оставя преговаряща група и на 8 март, ако сме се разбрали – вървим напред. Ако не сме, гласуваме оставката на Денков и отиваме на избори“, заяви Борисов.

Спокойно и търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, допълни още лидерът на ГЕРБ и уточни, че в споразумението ще бъде разписано как ще работят регулаторите, МС, съдебна система – всичко.

Той отново каза, че министърът на отбраната Тодор Тагарев не се справя с работата си.

Александър Попов

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене