ДПС избира тандем в ръководството – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

Снимка: архив, БГНЕС

Новата формула беше предложена от Ахмед Доган

Очаква се делегатите на XI Национална конференция на ДПС да изберат двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров по формулата за бъдещо развитие на Движението, предложена от почетния председател Ахмед Доган. Конференцията ще се състои днес от 11:00 часа в Интерекспо център, се посочва в съобщение от пресцентъра на партията.

Тандемът в ръководството Доган предложи в началото на тази година в обръщение към структурите на партията ден преди рождения ден на Движението, следвайки „принципа на взаимното допълване“. Очакванията са Джевдет Чакъров да носи отговорност за традиционните райони, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с либералните формации, тъй като 14 години и девет последователни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.

Ахмед Доган определя Пеевски като „представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата“. Пеевски първо бе избран за съпредседател на парламентарната група на ДПС, заедно с тогавашния председател Мустафа Карадайъ, а след неговата оставка стана и председател на групата. На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС.

След десетилетие пауза в активната политика почетният председател на партията Ахмед Доган пое оперативното ѝ ръководство. В писмо до участниците на Централния съвет на партията Ахмед Доган определени Пеевски за „феномен“ в политиката на страната.
(БТА)

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене