Реферът с ехидната усмивка Г. Давидов, с корени от Гоце Делчев, стресна орлетата за визитата във Враца

Рефер с корени от Гоце Делчев стресна орлетата за един от най-важните мачове в битката за оцеляване в елита срещу „Ботев“ /Вр/ в петък. Международникът Георги Давидов, чиито наряди в Европа напоследък се броят на пръстите на едната ръка, сяда в тъмната стаичка на ВАР под Околчица, което върна мрачните спомени в Благоевград от онзи септември 2021 г., когато поряза ритуално „Пирин“ за загубата с 1:2 от столичния „Локомотив“ на националния стадион „Васил Левски“ и беше дамгосан от земляците на баща му като човека с ехидната усмивка. Докторът по педагогика във Великотърновския университет отсъди скандалната дузпа в 59-та мин., за да осигури победата на железничарите, а след като вратарят Петър Петров отрази удара, нареди да бъде пребита и този път стражът на гостите нямаше какво да стори.

Ръководството на пиринци подаде жалба във футболната централа и разпространи декларация под мотото „Да убиеш с усмивка“, в която настоя Давидов да бъде изхвърлен от съдийството доживот. Последната засечка с него на тима от областния център на Пиринско бе на 26 октомври м.г., тогава той също отговаряше за видеоарбитража при поражението от „Черно море“ на „Тича“ след късен обрат с 1:2.

Само загуби в настоящата кампания имат орлетата в мачовете с присъствие в съдийския екип на Кристиян Колев, на когото е връчена свирката на двубоя с хората на Христо Янев. В трите предишни случаи пловдивчанинът изпълняваше ролята на ВАР арбитър и „Пирин“ падна с по 1:2 в домакинствата срещу „Берое“ и ЦСКА и с 0:4 на гости на „Лудогорец“.

По-малко от 48 ч. след гастрола в Баку за реванша в плейофа на Лига Европа между „Карабах“ и „Брага“ петричанинът Ивайло Стоянов се завръща в родната футболна джунгла в главната роля на двубоя между „Левски“ и „Арда“. По тъча на „Герена“ ще му асистират Костадин Тановчев и Николай Попниколов. Дупничанинът Марио Данаилов е помощник на Иво Андреев на „Колежа“, където на „Ботев“ /Пд/ гостува аутсайдерът „Етър“. Благоевградчанинът Георги Иванов пък сяда пред мониторите на „Лаута“ за мача на „Локомотив“ /Пд/ с „Хебър“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене