Поредна скандална ситуация в Благоевград: Момиче, блъснато на улицата снощи направи безплатно всичките си изследвания в МБАЛ, подписа декларация, че напуска и отиде в частната клиника

_thumbВъпросът е: Какво ще стане, ако Спешно отделение на МБАЛ Благоевград откаже да ви приеме?

Поведение на 18-годишно момиче от Благоевград, което бе блъснато от автомобил на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и „Крушево“ в късния следобед вчера в Благоевград, скандализира медицинската гилдия в Многопрофилната болница за активно лечение / МБАЛ /. Девойката, получи първа помощ снощи от Спешно отделение в държавната болница, мина на изследване на скенер в болницата, бе настанена и обгрижена в хирургично отделение и след всичко това подписа декларация, че напуска здравното заведение.

Веднага след това се преместила в частната клиника в съседство. Поведението й възмути хората, които се грижиха за нея в първите минути на преживяния шок. Това не е единственият подобен случай в Благоевград. Спешно отделение на болницата приема всякакви пациенти, оказва им спешно помощ, спасява животи и на финала, вероятно подтикнати от празни обещания за по-добро лечение, преминават в съседство. Факт е, че десетки пациенти, лекувани в частната клиника после отново се връщат в МБАЛ Благоевград. Въпросът е, ако при спешни случаи и инциденти Спешно отделение на МБАЛ Благоевград ви препрати към частната клиника, където няма спешни екипи, какво става.?!

Припомняме, че десетките тежки катастрофи с десетки пострадали, получават първа помощ в болница Благоевград, крайно некоректно е от страна на спасените пациенти да напускат, след като са се възползвали от безплатните услуги на държавната болница. Тази година в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград са постъпили след претърпени тежки инциденти над 500 пациенти, чиито животи са спасени от екипите на отделението, които за броени минути в тежки случаи, събираха екипи специалисти от цялата болница, за да помогнат. Спешно отделение е единственото, което е на разположение 24 часа.. Да не говорим, че ежедневно оттук минават минимум 30 души, чиито живот е застрашен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене