Лъчезар Дафков остава начело на футболния отбор в Хаджидимово

места хаджидимово

Играчите на „Мес­та” (Хаджидимово) ще посрещнат коледните и новогодишните праз­ници е пълни джобове. Очаква се състезатели­те на трето дивизионния клуб да получат заработеното за ноем­ври на предвидения празничен банкет на отбора на 15 или 20 де­кември. От управата се похвалиха, че с плаща­нето на дължимото към играчите за последния месец от есенния полусезон изчистват всички свои задължения към тях и започват на чис­то 2015-та. Последно­то плащане бе веднага след мач на тима в не­деля, когато хаджидимовци победиха с 3:0 „Беласица” и получиха заработеното през ок­томври. „Благодарим на община Хаджидимово и кмета Людмил Тер­зиев, които направиха всичко необходимо да сме един от малкото клубове в България без задължения към кого­то и да било. Именно на основната помощ на местната власт ще разчитаме и през след­ващата година. Имаме пълното уверение, че и догодина ще можем да се радваме на под­крепата на общината, както бе и до момента, с което искам още в на­чалото да спра слухове­те, тръгнали за пореден път след края на сезона, че общината се отказва от финансирането на клуба. Не знам какво се случва всеки път, но та­кива информации вече са изтъркани. Привър­жениците ни не тряб­ва да вярват на такива слухове, а на думата на местната власт и кмета Людмил Терзиев, които продължават да бъдат твърдо зад нас,” комен­тира председателят на УС на „Места” Илиян Синадинов.

Подобна ситуация се повтаря за клуба след края на всеки полусезон, като през миналото лято те бяха най-осезаеми, след като се заго­вори, че „Граничар” (Копривлен) ще замени хаджидимовци в югозападната „В” група, но в крайна сметка това не се случи.

Същевременно стана ясно, че Лъчезар Дафков ще остане начело на отбора и ще продъл­жи да го ръководи и през пролетта. В ръко­водството на клуба от пограничното градче са доволни от работата му, независимо от скром­ния актив от 13 т., които има. Уиравнйцйте препотвърдиха доверието си към специалиста, след като според тях независимо от не осо­бено добрите резулта­ти, играта на тима се е подобрила и е показала сериозен прогрес. „Вяр­ваме, че следващата го­дина ще има много по­добри резултати е оглед показаното израстване на отбора, особено в последните кръгове. Това ни дава основание за оптимизъм. Имаме нужда от още някои попъл­нения, с които да вдигнем още класата. Иска­ме да запазим състава си от този сезон и ще направим нужното това да бъде факт. Това, че Весе­лин Стойков ни напуска е поредният зло­намерен слух. Разговаряли сме е него и както нашето, така и негово­то желание е да играе при нас и през вто­рия полусезон,” комен­тира още Илиян Сина­динов, който заедно с останалите членове на управата и спортно- техническия щаб ще трябва да разчита на да­дената дума, след като играчите във „В” група нямат професионален статут и като аматьори могат без особени про­блеми да сменят своята клубна принадлежност, ако пожелаят.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене