Без категория

Стрелецът от Катунци проговори в съда: Искам да посрещна на свобода дъщерите си от чужбина

56178-632x35839-годишният Николай Манчев, станал популярен като „Стрелеца от Катунци“, остава в ареста в Сандански. Младият мъж, който е син на бившия посланик на България в Кувейт и бивш зам. министър на отбраната в кабинета на Любен Беров – Ангел Манчев, остава с най-тежката мярка „задържане под стража”. Това постанови съдия Катя Сукалийска в Районен съд – Сандански, след като отхвърли искането на обвиняемия да бъде променена мярката му в по-лека – „подписка” или „домашен арест”.

В мотивите си съдия К. Сукалийска сочи, че не са налице нови обстоятелства, които да налагат да бъде променена наложената мярка в по-лека. В решението си тя сочи, че ако е на свобода, Н. Манчев има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление.

В съдебната зала Н. Манчев се появи с нова визия – с прическа тип „борец”, но запазил мустаците и брадата си. След два месеца и половина отказ да дава обяснения пред прокуратурата и разследващите полицаи, стрелецът от Катунци проговори пред съдия К. Сукалийска, като каза: „Аз съм най-професионалният разузнавач в България, след като мога да се укрия от термокамерите, от кучетата и от полицията. Проведох телефонен разговор в центъра на село Виногради. Това може да се провери. Половин час разговарях с една жена от селото. Питам защо тази жена не бе призована като свидетел? Ако съм се укривал, нямаше да съм на автобусната спирка. Пет минути преди да бъда заловен, разговарях с приятеля си, от когото научих, че съм обявен за издирване. Аз бях с ръкавици, човек, който е с ръкавици, не може да произведе изстрел. Искането ми е да бъде променена мярката му с по-лека. Очаквам дъщерите ми да се завърнат от чужбина и да изкараме заедно коледните и новогодишни празници”, каза Н. Малчев пред съдебния състав.

Готови са и резултатите от двете направени експертизи. Първата показва, че липсват пръстови отпечатъци върху капака на автомобила, с който са пътували пострадалата Савова и свидетелката Танушева. Намерени са отпечатъци само от пострадалата Савова. Следи от барутни микрочастици са намерени по ръкавиците,  а не по ръцете на Н. Манчев.

Както „Струма” писа, Н. Манчев бе арестуван, след като на 18 септември около 15.40 ч. направил опит да отнеме  лек автомобил „Опел Астра”, в който пътували две момичета от с. Мусомища, вследствие на което е произвел изстрел, като е ранил водачката Савова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене