Националния печат

печат

„24 часа“

Шефът на ДАНС трябва да обяви колко бонуси е получил

Бонусите и допълнителните възнаграждения, които е получил шефът на ДАНС Владимир Писанчев, са обществена информация и трябва да бъдат обявени. Това стана възможно, след като Административният съд – София-град, уважи жалба на “24 часа” срещу отказ на Писанчев да съобщи бонусите си.

КАТ слага номера на колата по домовете срещу 13 лева

Срещу 13 лева такса всеки българин вече ще може да извик екип от Пътна полиция, който да регистрира автомобила му на място вкъщи. Това става ясно от проект за промени в тарифата на таксите, събирани от МВР, която предстои да бъде приета от Министерския съвет.

„Труд“

Свинският грип започна да ни поваля

Свинският грип пак дойде и ще ни разболява за пета поредна зима. „Две от пристигналите проби за изследване са именно на грипа от тип А – H1N1, познат като свински, а досега доказвахме предимно грип от типа Б“, съобщи вчера за „Труд“ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Наръчник за студенти – бригадири: Не се лакомете за пари, а мислете

„Изкарай незабравимо лято в САЩ! Печели по 2500-4000 лв. на месец като барман, сервитьор или спасител!” Ако сте студент, няма начин да не сте виждали подобна реклама за лятна бригада в Страната на неограничените възможности. Със сигурност поне веднъж сте били в компания, в която някой въодушевено е разказвал за познат, завърнал се с 20 000 долара от приключението си зад океана.

„Сега“

Краят на „Южен поток“ доведе до разнобой в кабинета

Обявеното от руския президент Владимир Путин прекратяване на проекта за газопровода „Южен поток“ доведе до смут сред българските управляващи и до разнобой в изказванията на членове на кабинета. Късно вечерта в понеделник Путин заяви в Анкара по време на среща с турския си колега Реджеп Ердоган, че тръбата няма да бъде построена, а причината за това е в нежеланието на Европа и главно в България.

ГЕРБ остана в малцинство за вдигането на данък „лихва“

Данък „лихва“ остава 8% догодина. Но пък от 1 януари вече ще се облагат не само срочните депозити, а всякакви пари, вложени в банки, с едно изключение – детските влогове. Това реши вчера парламентарната бюджетна комисия при подготовката на данъчните закони за 2015 г. Депутатите от ГЕРБ се оказаха малцинство по въпроса за ставката и само те подкрепиха предложението на правителството доходите от спестявания в банки да се облагат с 10%, както е за другите доходи.

„Монитор“

200 000 коли карат с безплатни винетки

Проверка на собствениците на коли, които ползват безплатни винетки, е инициирало Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Право на такива имат социално слаби българи и хора с увреждания. Проверката е поискана от строителното ведомство заради непрекъснатото нарастване на исканията на техния брой година след година.

Мобилни екипи събират бездомници от улиците 

Мобилни екипи ще прибират премръзнали бездомници от улици в два кризисни центъра в  столичния квартал „Захарна фабрика”, обясни вчера градоначалникът Йорданка Фандъкова.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене