КМЕТЪТ СТОЙЧО БАНЕНСКИ ОБСЪДИ С ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ВИЗИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА БАНСКО

Непосредствено преди да се присъедини към специалните гости на втория ден от състезанията на Световната купа по ски, президентът Румен Радев се срещна с кмета на Банско Стойчо Баненски и в разговора си с него изрази своята съпричастност с проблемите и визията за развитието на общината. Безспорно е, че с всеки следващ сезон Банско утвърждава позицията си на световен център на спорта и целогодишна туристическа дестинация, заяви президентът Радев. Държавният глава подчерта важността на провеждането в България на световни състезания от най-висок клас, с които името на държавата ни се нарежда в световния елит.

Като благодари за високата чест лично да уважи с присъствието си община Банско, където президентът е традиционен и почитан гост, кметът Баненски го запозна с основните предизвикателства в местното управление и изложи приоритетите на мандата си в сферата на икономиката, зелената енергия, социалната дейност, туризма, масовия спорт, образованието и инфраструктурата. Като човек на приемствеността, искам да Ви уверя, че помним и сме признателни за сериозната държавна финансова подкрепа, която община Банско получава, подчерта Баненски. Държавният глава на свой ред изтъкна, че, наред със стратегическите инвестиции в перспективните отрасли, сред които е и туризмът, не бива да се забравя и инвестицията в здравето на българските граждани чрез осигуряване на възможности за спорт и отдих сред природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

Това трябва да стане чрез изграждане на спортна и туристическа инфраструктура, която да допринесе за развитието на община Банско и района и ще ограничи достъпа на автомобили в планината. Безусловен и най-важен компонент в тази инфраструктура е втората кабинкова линия Чрез интегрираните териториални инвестиции, потенциалът на Банско, Пирин и съседните общини трябва да бъде използван с разум и отговорност, както към природата, така и към хората, подчерта президентът Радев. Кметът Стойчо Баненски подари на президента емблематичния за историята, традицииите, фолклора и банския говор „Сборник за Банско и банскалии“ на братя Молерови.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене