Слънчева и топла събота: Очакват ни температури до 22°

Днес от запад облачността ще се увеличава. Ще духа до умерен, в източните райони и северно от планините – временно силен югозападен вятър. Ще е топло, с максимални температури между 17° и 22°, в София – около 17°.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно с максимална температура 17 градуса.

По Черноморието облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 20°. Температурата на морската вода ще 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 12°, 2000 м – около 4°.

В неделя ще се задържи сравнително топло, но предимно облачно. На места, главно в Южна България, ще има валежи, значителни по количество ще са в Рило-Родопската област. Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните райони и близо до северните планински склонове до силен. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните – 13°-18°. В понеделник ще бъде облачно, с валежи от дъжд на повече места в страната; остава с повишена вероятност за значителни количества на валежите в крайните южни райони. Вятърът ще отслабне до умерен. Дневните температури ще се понижат още.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене