Бабите от с. Пирин разкриха: Дракон живее в наше село

Местни девойки раждат деца с крила от змея магьосник със сини люспи 

 

Двуглав змей живее в благоевградското село Пирин.

Това разкриха пред „България Днес“ местните възрастни жени, според които това не е легенда, а истина и съветват младите девойки да внимават и да не излизат късно вечер. Пенсионерките разказват, че селото е едно от най-вълшебните места на земята, тъй като в него се раждат змейовите невести.

Драконът крадял моми и ги отвеждал в покоите си. След което момичетата му раждали деца с крила.

„Според мен това не е истина. Бабите си говорят каквото искат, и заради тях се носи слава на селото ни, че е омагьосано“, възмутено споделя пред вестника кметът на Пирин Георги Влахов. По думите му всички в селото слушат възрастните жени, които денонощно разказват истории за двуглавия змей. Люспите му блестели в синкаво, а пламъкът, който излиза от устата му е, във всички цветове на дъгата. Змеят бил истински магьосник. Когато пожелае, можел да се превръща в юнак изкусител. По този начин залъгвал младите момичета.

 

Кметът Георги влахов не вярва в двуглавия змей
Кметът Георги влахов не вярва в двуглавия змей

 

„Заради зимата навън се стъмва по-рано и бабите постоянно плашат малките деца, за да не излизат вечер, тъй като навсякъде дебне опасност. Не е редно по този начин да плашат момиченцата, но те си вярват в това и нямам какво да направя“, споделя кметът, които се чувства безсилен пред магическите истории на бабите.

Според възрастните жени двуглавият змей живее на най-високият връх на планината Славянка, която се намира до селцето.

„Когато времето се развали, бабите постоянно дебнат откъде ще загърми. От посоката на светкавицата и тътена разбират кой змей се е разбеснял“, разказва Влахов. По думите му слуховете за дракона често привличали туристи в омагьосаното село, но и много от хората се притесняват да го посетят.

„Каня всички, за да се убедят, че Пирин е едно прекрасно място, на което не се случва нищо необичайно“, заключи кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене