Без категория

Ексшефът на БОП в Пиринско майор Мирослав Писков стана експерт по сигурността на БДЖ

31-10-81-1

Длъжността бе свободни. кандидатствах и ме приеха за­ ради професионалните качества. а не за да ми се от бла­годарят за участието в свалянето на кабинета „Орешарски обяви нашумелият със случая „Чората“ полицай

Бившият шеф на Регионалното звено за борба с ор­ганизираната престъпност към РДВР – Благоевград ма­йор Мирослав Писов отново е на държавна работа, след като през 2006 г. бе отстра­нен от системата на МВР за­ради участието му в злополучната акция по случая „Чо­рата“ и оттогава е в частния сектор.

В момента той е експерт по вът­решна сигурност и безопасност към холдинг БДЖ-МТИТС, наз­начен е по времето на служеб­ния премиер Георги Близнашки, заради което веднага в Благоев­ град тръгнаха политически ко­ментари, че е поредният протестът, възнаграден заради свалянето на правителството „Орешарски“. , Мирослав Писов бе един от активните протестиращи и ор­ганизатори на протести пред НС през 2013 г., както и срещу наз­начаването на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевград. Той е и редови член на ГЕРБ от самото създа­ване на партията. На въпрос на „Струма“ приема ли новата си работа като вид отблагодарява- не заради активната му роля в свалянето на предишното пра­вителство, Мирослав Писов от­говори: „Защо някой толкова го интересува моето професио­нално битие, на нас, репреси­раните от комунистическия ре­жим, ни е много сладка кръвта очевидно, защо не питат онези пенсионери-комунисти, които още са в системата на държавна работа? Мястото, което зае­мам, беше свободно, разбрах за него и кандидатствах по об­щия ред, хората видяха моята биография, оцениха професио­налните ми постижения и ме назначиха. Когато някой като мен, който има 350 образува­ни дела срещу организираната престъпност, иска да работи в сектор „Сигурност“ на една ком­пания, това, естествено, е ате­стат за качествата му и няма ни­що нередно, че съм бил одо­брен“, каза Мирослав Писов.

За да разсее докрай всякак­ви подозрения относно назна­чението си, той изпрати до ре­дакцията на в. „Струма“ подробна автобиография от няколко страници. От нея става ясно, че след отстраняването му от по­лицията заради случая „Чората“ през 2006 г. до 2010 г. е бил консултант на чуждестранни ин­вестиционни компании, вклю­чително със сертификат за ин­веститор клас „А“. До 2011 г. е бил директор на Център за про­фесионално обучение и експерт по безопасни условия на труд.

В полицейската си биогра­фия той е заемал длъжности ка­то заместник-началник на служба РЗБОП в МВР – Иконо­мически престъпления, начал­ник служба РЗБОП в МВР, бил е през 90-те години в разузна­ването като началник група служба РЗ „Сигурност“ – Бла­гоевград – НСС, направление „Бивша Югославия и балкански страни“, бил е ръководител ЕРС „Балкан“ за Югозападна Бълга­рия – БОИ МВР. За кратко е бил и в банковата сфера като ек­сперт „Банкова сигурност“ – ло­ши кредити – ОББ. Има множес­тво професионални специали­зации у нас и в чужбина.

Любопитна подробност от биографията на Писов е, че през периода 1989-1991 г. е бил помощник-треньор на хандбалния отбор на „Беласица“ /Петрич/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене