Стартира конкурсът „ИКАР 2015“ за авиомоделизъм

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Стартира конкурсът „ИКАР 2015”, чийто създатели са ОДК – Кюстендил и Клуб за аерокосмически технологии „ЗОДИАК” при Народно читалище ”Зора-Кюстендил”.

Идеята е да се провокира творческото мислене на ученици, или ученически екипи от страната и чужбина, които в рамките на няколко месеца да създадат и впоследствие да демонстрират пред публика, създадени от тях летателни апарати, коментираха идеята си Бойко Малинов и Христофор Скандалиев.

Бойко Малинов/в ляво/ и Христофор Скандалиев /в дясно/, снимки: ОДК - Кюстендил

Бойко Малинов/в ляво/ и Христофор Скандалиев /в дясно/, снимки: ОДК – Кюстендил

Инициативата е отворена за участие на ученици от 1 до 12 клас, както от България, така и от чужбина. Предпочитано условие е участниците да сформират екипи от няколко ученици, които съвместно да реализират и представят идеите си. Няма ограничение за това в състава на един екип да влизат ученици от различни класове и възрасти, както и от различни учебни заведения.

Желателно е участниците да бъдат придружени от научен ръководител, или преподавател в деня на демонстрациите. Те ще се проведат в рамките на традиционното авиошоу „ОСОГОВО” – демонстрация на любителски летателни апарати, провеждано всяка година по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката на стадиона в Кюстендил.

В деня на авиошоу „ОСОГОВО-2015”, 04.04.2015г,., всеки екип (или индивидуален участник) ще може да представи пред зрителите и компетентно жури, в рамките на 15 минути, действащ прототип на своето изобретение. То ще бъде оценено  за иновативност на идеята, използвани конструктивни решения, полетни качества, дизайн и външен вид, и други съществени показатели.

На най-добре представилите се ще бъдат раздадени дипломи и материални награди, осигурени от организаторите и спонсорите на проявата.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене