Четвъртокласници от село Крупник проведоха иновативен урок по Човекът и обществото

Иновативен урок по „Човекът и обществото“ се проведе с четвъртокласниците в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник. В урока се обобщиха знанията за природните области в България.

По интересен и забавен начин, учениците преминаха през територията на нашата родина, като участници в приказно пътешествие. Учителите на четвъртокласниците – г-жа Павлина Чифлигарова и г-жа Симона Равначка бяха приложили много умело най-новите иновативни методи в образованието.

Урокът започна с попълване на кръстословица, чрез която се актуализираха знанията за важни понятия и термини в изучавания учебен предмет. След поставяне на темата се приложи интересния за всички малчугани метод – мозъчна атака.

Определени ученици в екип по двама бяха направили презентации за всяка една природна област.

След емоционалното представяне на своите трудове, се премина към творческа задача – изработване на мисловни карти. Бяха сформирани екипи, които чрез групова работа оформиха и представиха, изпълнени своите задачи.

Гости на професионално подготвения и изнесен урок бяха – г-н Венцислав Кълбов – директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Крупник; г – жа Диана Стефанова – заместник директор, г -н Александър Равначки – кмет на село Крупник, колеги и родители на учениците.

В края на урока учениците получиха подаръци от ръководството на училището. Те пък бяха изработили за гостите си по една българска червена роза. Всички пожелаха на учениците четвъртокласниците успех на предстоящото в края на годината НВО.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене