При спецакция в Кюстендил задържаха трима, обявени за издирване

На територията на ОДМВР е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. Операцията бе осъществяването от служители на ОДМВР – Кюстендил, представители на  ГД ЖСОБТ, НАП, Агенция „Митници“ и РДГ – Кюстендил.

В рамките на операцията са проверени 191 моторни превозни средства, 265 лица, 4 заложни къщи, 29 питейни заведения и търговски обекта, 3 обекта за продажба на дърва за огрев. За установените нарушения са съставени 5 АУАН и 11 констативни протокола от компетентност на другите държавни институции.

Образувани са 3 бързи полицейски производства и 2 досъдебни производства. Съставени са 5 АУАН по ЗДвП и 17 фиша.  Открити и иззети са 800 г нарязан тютюн и 91 грама  канабис.

Наркотичното вещество е иззето от имот в Кюстендил, ползван от 27-годишен мъж и 51-годишна жена. Те са задържани с полицейска заповед за 24 часа.Нарязаният тютюн, незаконно притежавана ловна пушка и 6 ловни патрона са иззети от къща в с. Добри дол, собственост на 43-годишен кюстендилец. Работата  по случаите продължава под надзора на прокуратурата.

Установени са и трима мъже, обявени за издирване. Единият от тях се издирва чрез Шенгенската информационна система, другият се издирва от Р Северна Македония за влязла в сила осъдителна присъда, третият – по образувано досъдебно производство. Уведомени са издирващите ги структури.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене