Спешните медици в Сандански настояват да получат нова високопроходима линейка

Спешните медици в Сандански настояват да получат нова високопроходима линейка. В момента те разполагат само с две коли, които често са в ремонт и това лишава пациентите от навременна помощ.

„Тревогите на екипите, които работят в нашия филиал са породени от това, че вече доста време имаме недостиг на линейки. Наличните медицински коли са амортизирани, често излизат извън строя и това лишава пациентите от навременна спешна помощ“, заяви Валя Джевелекова, медицинска сестра в Спешния център.

„Ние обслужваме пациенти в община Сандански и в съседната община Струмяни. Това е един от най-големите райони в Благоевградска област. Някои от населените места са разположени високо в планината и често изпитваме трудност да стигнем до адрес поради трудно достъпните места.

Писали сме няколко пъти до здравното министерство с молба да бъде осигурена нова кола, но засега няма резултат. Много често, когато имаме повикване от адрес в отдалечено населено място, следващото повикване се налага да изчаква, защото сме в невъзможност да се отзовем. Хората негодуват, че закъснява линейката, но положението е такова“, допълни медицинската сестра.

Общинският съветник и лидер на ГЕРБ в Сандански – Стоян Стоев, пое ангажимент да съдейства за намиране на решение.

„Още миналата седмица се срещнах с професор Костадин Ангелов, председател на Здравната комисия в парламента, и му предадох писмо от спешните медици. Той обеща да изиска информация от ресорното министерство и да съдейства максимално бързо да бъде осигурена високопроходима линейка“, коментира в ефир Стоев.\bnr

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене