10 години от въдворяването на Неврокопския митрополит Серафим (видео)

Със синовна любов в Иисуса Христа и дълбоко почитание се обръщаме винаги, а особено днес, към Вас, отбелязвайки десетата годишнина от избора и въдворяването ви, като Митрополит на светата ни Неврокопска Епархия. Признателни сме, че във Ваше лице Бог ни дарува добър архипастир и Ви благодарим за всички усилия, които полагате в нелекото митрополитско служение, с което достойно украсявате целия свой дълъг път, като монах и като архиерей.
Първото десетилетие на Вашето митрополитско служение, което с радост честваме днес, беше време на съзидателен труд. Труд в продължение и надграждане върху положените преди Вас, от Вашите достойни предшественици, основи. През цялото това време Вие показахте високо съзнание за приемственост и утвърждаване на изграденото преди Вас. Като дори за миг не се отклонихте нито на ляво, нито на дясно от пътя, премъдро завещан Вам от Високопреосвещения и приснопаметен наш отец Натанаил!
Пребъдвайки в пълнотата на тази неизтощима Божия любов, в единство и единомислие, ние вярваме, че ще продължаваме и занапред все така да преодоляваме всяко изпитание, вървейки заедно в пътя на вярата към пълната възраст на Христовото съвършенство.
За много и угодни на Бога години, Високопреосвещени Владико!

Поздрав от децата и младежите на Неврокопска епархия по случай 10 годишнината от въдворяването на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене