Започнаха масови съкращения в огромна петролна компания с много бензиностанции у нас

Миналата година Shell заяви, че планира да съкрати 15% от 1300 работни места в своя бизнес с нисковъглеродни решения, тъй като намалява някои амбиции за зелена енергия и се фокусира върху печеливши проекти

Shell е започнала стотици съкращения, казаха източници, запознати с въпроса в четвъртък, тъй като компанията се стреми да създаде повече стойност чрез опростяване и дисциплина, съобщава Bloomberg.

Позициите в нисковъглеродния бизнес ще бъдат първите елиминирани, последвани от допълнителни съкращения на работни места в отдела за корпоративни въпроси и отделите за проекти и технологии, казаха източници на Bloomberg.

Миналата година Shell заяви, че планира да съкрати 15% от 1300 работни места в своя бизнес с нисковъглеродни решения, тъй като намалява някои амбиции за зелена енергия и се фокусира върху печеливши проекти, включително в сектора на петрола и газа.

Базираната в Обединеното кралство суперголяма компания планира да премахне 200 работни места в своето подразделение за нисковъглеродни решения през следващата година и също така преразглежда бъдещето на други 130 позиции в бизнеса със зелена енергия, в който в момента работят около 1300 души, каза Shell пред Reuters през октомври.

През декември 2023 г. петролният гигант обяви вътрешно по-широк план за съкращения на работни места и в други отдели.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене