Добра новина!Високопроходима линейка получиха в Банско

Филиалът за Спешна медицинска помощ в Банско получи високопроходима линейка Мерцедес 4х4 от Министерството на здравеопазването, което е бенефициент по проект на европейска оперативна програма.

Главната цел е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, която да допринесе за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинска помощ, както и за осигуряване на равнопоставен и навременен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния.

Специализираният автомобил пристигна в Банско точно в момент, когато Спешният център практически беше останал без линейка, тъй като старата високопроходима кола е от половин година на ремонт, а втората линейка също беше повредена.

В Сандански протестират, че нямат

В тежко положение се намира и Спешният център в Сандански. Там по документи се води, че имат пет линейки, но реално имат само две, които се крепят с много ремонти.

Заради това ,че за Сандански няма предвидена високопроходима линейка, служителите протестираха. Работим в адски условия, това не се търпи повече, коментираха те.

67 населени места и близо 37 000 души обслужва филиалът за Спешна медицинска помощ в града. „Много често последните години се е случвало линейките да бъдат викани по спешност на адрес и по средата на пътя да закъсат. Налага се шофьорите в движение да ги ремонтират, докато има пациенти отзад“, разказват от Спешна помощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене