Топло за сезона в Югозападна България, студ и поледици в Северна

85066-dajd-esenГоляма разлика във времето ще има днес между Югозападна България и останалата част от страната. Ще е предимно облачно на всякъде. В Южна България ще превалява дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западните райони на Дунавската равнина валежът ще е от дъжд и сняг и на места е възможно образуване на поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух.

Максималните температури в Северна България ще бъдат от минус 2° до 0°, в югозападните райони до 14-16°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 15°, а минималната 6°, за Банско 15°/8°, Разлог 16°/8°, Дупница 13°/6°, Кюстендил 13°/4°, Перник 8°/2°, Гоце Делчев 13°/9°, Сандански 13°/9° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 9°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над планините ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от юг , югоизток, ще е умерен, но след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около 1°. 

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, по северното крайбрежие от дъжд и сняг, по южното – от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Вълнението ще е 2-3 бала. Максимални температури от 1° по северното, до 4-5° по южното крайбрежие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене