Тагарев с голяма новина за страйкърите

Вече не се интересувам от този въпрос (бел. от ред. – за ротацията). Имам изключително сериозни задачи за довършване. Това коментира в кулоарите на парламента министърът на отбраната Тодор Тагарев.

„Ние провеждаме стратегически преглед, имаме това посещение в САЩ, срещи на министрите в Европейския съюз, срещи на министрите на НАТО и няколко други международни пътувания. Ротацията ще видим какво ще стане. Нека други дадат оценката“, заяви Тагарев.

Той даде яснота и за това какви разговори са провеждани между българската и американската страна.

„Това, което дискутирахме, за многонационалната бойна група, която е базирана на нашата територия – в каква степен сме готови да осигурим съюзниците, които вече се намират на нашата територия и да осигурим разгръщането на допълнителни сили тогава, когато се наложи“, обясни министърът, цитиран от „Фокус“.

„Това за тях е важно, за тях представлява интерес, защото има и техни войски тук, за нас представлява интерес, тъй като САЩ като един доста влиятелен съюзник, може да ни помогне да получим гарантирано финансиране по съюзни фондове за изграждане на такива структури“, допълни той.

Той каза още, че са обсъдени възможностите за ускорено изграждане на регионалния хъб за поддръжка и ремонт на машините “Страйкър“. По думите му и правителството ни, и General Dynamics са готови да стартират проекта.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене