Лъч светлина: България чакаше с притаен дъх днешната прогноза на НИМХ

Ще остане студено, но вятърът ще отслабне, а и ще има слънце, но с разкъсана висока облачност

През нощта времето бе ясно. Западният вятър днес ще отслабне и ще започне да се ориентира от югозапад, съобщи Националният институт по метеорология  хидрология (НИМХ). 

Минималните температури ще остават сравнително ниски, преобладаващите ще бъдат между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 6°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца ще продължи да се понижава.

Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево с максимална температура 8 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

В понеделник ще бъде сравнително топло, с максимални температури на отделни места до 11°-13°. От запад облачността бързо ще се увеличава и по-късно след обяд на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони – от сняг. Вятърът от югозапад в източните райони временно ще се усили.

Във вторник ще преобладава облачно време, на повече места ще има слаби валежи, предимно от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него дневните температури ще се понижат с 2-4 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене