Ремонтът на пътя от Белица до „Семково“ приключва до четири месеца

До  четири месеца ремонтът на пътя от Белица до курорта „Семково“, за който държавата отпусна над 10 милиона лева, ще бъде приключен. Общината очаква държавата  да предостави  безвъзмездно 100 хектара територия за  разширяване на ски зоната.

Развитието на курорта Семково е основен приоритет за местната власт в Белица и хората от общината. Голяма част от инфраструктурата вече е изградена или основно ремонтирана – каза кметът Радослав Ревански.

„Най-голям проблем е пътят, който беше в окаяно състояние. След 3-4 месеца ще бъдем напълно готови с пътя от Белица до писта „Еделвайс“ – асфалтиран, разширен. Отделно от това, когато правихме пътя, бяхме достатъчно грамотни и предвидливи. Ние положихме и водопровод“, посочи Ревански.

Готов е и Общия устройствен план на туристическата зона, в който се предвижда нова писта и изграждане на малки постройки за нуждите на туристите.

„В Общия устройствен план сме разработили точно къде и как да бъде разположена цялата ски-зона на „Семково“. Имаме седем писти в момента. Планували сме още една, северна писта“, каза още кметът.

15 милиона лева е вложил първият сериозен инвеститор – Матия Цайтлер, организатор на единственият по рода у нас си Фестивал на дигиталните номади, който ремонтира неработещия от години голям хотел в курорта Семково.

„И там ще има хора от целия свят, които ще работят онлайн от вкъщи. Това може би е първото много добро партньорство, което може да бъде дадено за модел и за пример в цяла България“, добави градоначалникът на Белица.

Той очаква положително решение от държавата да предостави на общината една десета част от урбанизираната територия.

„Около 1000 хектара е целият „Семково“. Ние искаме 100″, заключи Ревански.Източник: БНР

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене