Благоевград сред 3-те най-студени града в България днес

Три града, които се намират в Южна България и в които обикновено времето е почти винаги топло, тази сутрин се оказаха най-студените градски точки на страната ни.

Към 5.00 часа НИМХ отчете минус 8 градуса в Кюстендил, минус 7 в Елхово и минус 5 в Благоевград. Иначе на връх Мусала и на Черни връх бе минус 13 градуса, предаде Пловдив 24.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.


По-значителна ще е облачността над Източна България и на отделни места в североизточните райони ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°.

 

В масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните – облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m около минус 3°, на 2000 m – около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене