Дъжд в южна България, сняг в северна

1_vreme1

Днес ще бъде облачно, дъждът в Северна България ще преминава в сняг, на места там преди обяд ще има поледици. В Южна България продължи да превалява дъжд, но след пладне в югоизточните райони дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в източните райони умерен вятър от север-североизток. В цялата северна половина от страната е обявен жълт код заради очакваните снеговалежи и образуването на поледици.

Ще застудява и максималните температури в Северна България ще бъдат минус 2-0°, а в Югозападната част от страната между 11° и 13°. В Северна България в повечето места ще се образува снежна покривка 5-10 см.

За Благоевград максималната температура днес ще е 12°, а минималната 7°, за Банско 12°/9°, Разлог 12°/9°, Дупница 11°/7°, Кюстендил 11°/7°, Перник 11°/6°, Гоце Делчев 13°/9°, Сандански 13°/8° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 8°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане от запад се понижава.

Над планините ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен от запад. Дневната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°, но по северните склонове на Стара планина температурите ще са по-ниски.

Над Черноморието ще е облачно и със слаби преваляваня, по северното крайбрежие от сняг, по южното – от дъжд. Възможно е по-късно през деня и там да се примесва със сняг. Вятърът ще е умерен от север- североизток. Вълнението ще е 2-3 бала. Максимални температури от 0° по северното, до 3-4° по южното крайбрежие.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене