Втора седмица без следа от Александър Заков

13 дни издирват безуспешно Александър Заков. 32-годишният Сашо, както го наричат в петричкото село Ключ, е в неизвостност от 30 декември миналата година. В Петричко са организирани групи за търсене в Беласица и околните села. Брат му Борислав е сигурен, че е жив, дори подозира, че умишлено се крие. Два дни след изчезването Заков е бил видян на автобусна спирка за село Рибница. Приятелите и роднините вече са обиколили голяма част от планинските местности. Участват полицаи, горски и граничари. С тях са следови кучета. Умоляват се всички, които имат някаква информация, да звънят на телефони: 0893774574 – Георги и 0886166646 – Румен.

За Александър в социалните мрежи пишат, че чете много книги – за личностно развитие, щастието и успеха. Обича природата, пътува предимно с влак. Обича животните, винаги е позитивно настроен, има план Б за всяка ситуация. „Обича времето със себе си, за това често може да го засечем на спокойни и тихи места – библиотеката например. Той не е човек на технологиите – няма социални мрежи, както и приложения на телефона си“, казват приятели на Александър.

„Заков е синеок, рус, със слабо телосложение. Възможно е да е в близост до родното си място – село Ключ, но е възможно и да е в други населени места в България – София, Перник, Сливница, гр. Първомай. Той не употребява алкохол, наркотици, както не пуши и цигари. Не е човек, който би се забъркал в неприятни ситуации. Благодарим на всички вас, които сте съпричастни към неговото издирване под всякаква форма:
Най-вече хората на терен и полицията, които не се отказват и неуморно издирват Сашо под дърво и камък. Благодарим на всички вас, които споделяте, разпространявате снимките на Александър, както и информацията за него. Благодарим и на четирикраките ни верни приятели, без които не можем – а именно кучетата търсачи – имаме все повече нужда от такива! Времето се влошава, но знаем, че Александър е подготвен за това и не губим надежда, че ще го открием жив и здрав“, пишат роднините на Заков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене