Минималният осигурителен доход за земеделските производители ще остане 240 лева

земеделие

Проектобюджетът за 2015-а година предвижда от 1-ви януари минималният осигурителен доход за земеделските производители да се увеличи до размера на минималния осигурителен доход на останалите самоосигуряващи се лица и да стане от 240 на 420 лева, съобщава БНР.

„За да може да се направи това, трябва да има съответният механизъм и инструмент, който трябва да се приложи към групата на земеделските производители. Това е най-вече да се направят диференцирани вноски, съобразно производство, продукция, обработваема земя. Аз не виждам да има готовност да се приложи такъв механизъм. Убедена съм, че ще остане вноската от 240 лева.”, председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева.

Тя обясни, че броят на самоосигуряващите се в земеделския сектор е малък и принципът не може да се приложи еднакво за всички земеделски производители.

Без единен регистър на земеделските производители не е възможно минималните осигурителни вноски в сектора да бъдат увеличени почти двойно, смята Светла Василева.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене