Муса Палев: Няма да напусна парламента!

musa_palev_Няма да напусна парламента. Оставам в 43-тото Народно събрание като независим депутат.

Това заяви пред ИНФОМРЕЖА народният представител от ДПС и бивш областен управител на Благоевград Муса Палев минути след изключването му от парламентарната група на Движението за права и свободи.

Мотивите за отстраняването му са „нарушаване на политически ангажимент и джентълменско споразумение“, обясни в кулоарите на НС тази сутрин депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев.

Муса Палев не спазил политическото обещание да не се възползва от преференциалния вот в своя подкрепа и не се отказал от депутатското си място.

„Няма да се откажа, иначе как ще се оправдая пред избирателите, които гласуваха за мен“, коментира Палев.

Той бе категоричен, че по време на предизборната кампания не еработил преференциално.

„В нито едно населено място не съм призовавал хората да гласуват за мен, а за политическата сила, която представлявам, и това може да се докаже по безспорен начин. Всичките ми изяви садокументирани и заснети“, подчерта изключеният депутат.

Въпреки решението на парламентарната група, той заяви, че не се чувства обиден.

„Времето ще покаже кой е крив и кой – прав“, допълни още Муса Палев.

Освен него, парламентарната група на ДПС изключи и другия си депутат, избран с преференциален вот – Гюнай Хюсмен – бивш кмет на Исперих. Хюсмен е освободен и като общински председател на ДПС в Исперих.

„На две изрични срещи преди изборите и двамата изключени господа поеха ангажимент, заедно с всички останали хора в листите, целенасочена кампания за преференциално гласуване да не се организира в тяхна подкрепа“, каза Кърджалиев и добави, че другият поет ангажимент е дори преференциален вот да има за някого, той да не се консумира.

Хюсмен измести от сигурното място в Народното събрание бившия шеф на здравната комисия Нигяр Джафер, а Палев – бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев.

И двамата народни представители остават в парламента. След решението на ДПС независимите депутатите вече са трима, заедно с Ана Баракова, която напусна групата на БДЦ.

Според парламентарния правилник те не могат да се обединяват в група или да се присъденият към съществуваща. Ако двамата изключени решат да подкрепят кабинета на Бойко Борисов, тогава се оформя мнозинство от 121 депутати между ГЕРБ (84), Реформаторския блок (23), АБВ (11) и тримата независими, пишеДневник.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене