Ремонтират улици и водопроводи в Банско и Добринище за 15 милиона

Община Банско заложи на четири значими проекта, с които кандидатства в Министерството на финансите за одобрение. Обектите вече са заложени в капиталовите разходи на държавата по инвестиционната програма за общински проекти.

Местната власт иска да направи архитектурно-художествено и ландшафтно оформление, реконструкция на техническата инфраструктура и изграждане на водопровод и разделна канализация на улица „Пирин“ в частта между улиците „П.Р.Славейков“ и „Христо Матов“.

Стойността на ремонтните дейности е 5 455 000 лева. Другата цел на ръководството е реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, реконструкция на асфалтовата настилка и тротоарната настилка, както и изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и улично осветление и слаботокови кабели на улица „Захари Стоянов“.

Прогнозната сума за тази инвестиция е размер на 4 956 600 лева. Абсолютно същите дейности се предвиждат и за улица „Солун“ в общинския център, но тук парите са по-малко – 3 100 000 лева. Улицата, която носи името на първия в страната ни партизанин Иван Козарев ще бъде реконструирана и обновена. Заложената сума е в размер на 1 470 000 лева.

 

С изпълнението на тези проекти ще се решат важни проблеми с качеството на водоснабдяването и със средата за живот в Банско и Добринище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене