Костадин Башов отново е Цар на виното в Сандански

Празник на виното озвучи, опияни и вдъхнови стотици жители и гости на град Сандански. Хубавият течен еликсир бе допълнен с вкусно местно ястие, приготвено на площад „България“ от любимия кулинар и телевизионен водещ Иван Звездев, един от най-добрите майстори на черпака.

Традиционната рецепта, включваща месо, зеленчуци и ароматни подправки, бе приготвена на живо и с чаша червено вино бе предоставена на всички, които днес се насладиха от сърце и душа на пивкия и красив празника. В XXIX-то издание на конкурса за младо червено вино, който традиционно организира Община Сандански, се включиха 30 участници, които са произвели добри, аромантни и силни вина от региона. Журито оцени винената реколта като много качествена и определи тазгодишния победител.

 

За цар на виното за втора поредна година бе коронован Костадин Башов, който бе награден от кмета на Сандански – Атанас Стоянов. На второ място остана винопроизводителят Атанас Кочев, а трети е Емил Терзийски – директор на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в курортния град.

 

В празничния ден качествата на божествената напитка бяха оценени от специалисти енолози. Където има вкусна храна и хубаво червено вино, там има и хубава българска музика. Участието на женските фолклорни групи към Народно читалище „Отец Паисий-1919“ – „Стримона“, „Здраве“ и „Детелина“, и на Мъжката фолклорна група при Ансамбъл за Народни Песни и Танци „Никола Вапцаров“ в Сандански създадоха истинско настроение и направиха празника незабравим.

Присъстващите не устояха на македонските ритми и играха на площада традиционни български хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене