Хаджидимовските ловци с коледна слука – 110-кг диво прасе

Дядо Коледа зарадва хаджидимовските ловци, които навръх празниците бяха споходени от добра слука. След празничния им излет в местността Перица те се завърнаха със 110-килограмово диво прасе, което точно за Коледа попълни запасите им с прясно месо.

Слуката дойде след инструктажа на ръководителя на лова Димитър Парасков. Бившето орле добре разпредели постовете по пусии, а и изходната точка за ловните кучета и гонячите, които успяха да доведат животните до целта, където с точния си мерник се открои Тодор Неделчев и успя да повали животното без забавяне.

След няколкото фотоса започна и вторият етап от работата – дрането и разпределянето на прасето. „Хирургическата задача“ бе възложена във вещите ръце на Георги Коджебашев. Близо до него с внимание работата следеше бившият футболист на „Места“ Димитър Шинлаков, който трупа знания, за да може да се включва като „първа резерва“ при липса на „щатния изпълнител“. Финалът бе поставен с разпределянето на месото, но и със спазването на всички изисквания от санитарен и хигиенен характер.

В края на ловния излет пък бе взето решение следващият да се състои отново в местността Перица, а негов водач пак да бъде Димитър Парасков.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене