Коледно вълшебство по теснолинейката

Падна първият обилен сняг и замириса на мандарини, а по прозорците на къщите блещукат коледните светлинки!

Значи е време да Ви поканим на традиционното Коледно вълшебство по теснолинейката, което тази година ще се проведе в навечерието на Бъдни вечер – на красивата дата 23.12.23 г. (събота)!

Да се качим всички на приказния влак „Родопи“ и да пропътуваме тези вълшебни 125 километра до Добринище и обратно заедно! Пътуването струва по-малко от 10 лв. в посока и е безплатно за малчуганите до 7 годинки! Донесе настроение, коледни дрешки, може и украса за влакчето, което ще ни разходи през Родопите, Рила и Пирин! Коледните песни и игри по вагончетата на малкия планински влак са задължителни!

Празничното приключение ще започне по традиция от гара Септември на 23.12.2023 г. в 08:55 ч. и ще продължи през целия ден на борда на влак „Родопи” – до крайната гара Добринище и обратно. По време на пътуването нашите гости ще се срещнат с Дядо Коледа. За малчуганите сме подготвили подаръци и изненади, така че не се колебайте и ги доведете. Уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната гледка наоколо ще направят пътуването наистина приказно за децата и за вас – техните родители. Не се колебайте и си подарете това незабравимо пътешествие във времето в съботния ден – 23-ти декември. Ако искате – донесете и приготвени от вас подаръци за децата Ви, за да ги сложим в чувала на добрия старец и той да им ги поднесе. В уютния бюфет-вагон и възрастните, и децата ще намерят сладки и солени закачки, топъл чай, ароматно кафе, червено вино и какво ли още не. А може и да си носите! В Добринище имаме малко над 1 час престой – време, подходящо за разходка или обяд в някоя от уютните механи в градчето! Носете разни вкусотии да се почерпим взаимно – тези малки жестове са най-мили и ни правят човеци!

Част от подаръците и украсата на влака ще бъдат осигурени от БДЖ, за което благодарим!

Важна подробност е, че може да пътувате до определена точка по маршрута или през целия ден до Пирин и обратно – не е задължително да се качите от началната гара или да слезете на крайната. Влакът е редовен и се движи ежедневно с това си разписание, затова е изцяло ваше правото да решите от къде до къде, но ние Ви съветваме да си вземете двупосочни билети до Доринище и да не слизате, защото приключението си продължава през целия ден!

ВАЖНО ЗА БИЛЕТИТЕ:

Билети ще могат да се купуват от всяка каса на БДЖ в страната и онлайн през сайта на БДЖ, но не от днес, а от момента, в който ние ви обявим, че са пуснати в продажба! Когато отидете на каса – трябва просто да кажете датата и влакът (като час) и желаната отсечка, за която да ви бъде издаден билет. Ако кажете, че става дума за коледния влак, може да Ви откажат, защото влак „Родопи“, с който ще пътуваме, е редовен целогодишен влак по теснолинейката и за билетните касиери в празничния ден той също си е обикновен влак. Затова посочвайте само изброените горе подробности и си искайте запазени места за пътуването!

КОГАТО БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА – ЩЕ ПИШЕМ ТУК!
Повече информация за разписанието, цените и билетите може да научите на нашия телефон 0892288220 в делничните дни между 09:00 и 16:00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене