Борисов отговори остро на Радев за зловонието и изнасилването

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Пловдив, където оглежда ремонтирания стадион „Ботев“. Той е придружаван от кмета на града Костадин Димитров.

Борисов се разгневи, че първият въпрос на журналистите беше за изказването на президента Румен Радев по-рано днес.

 

„Я стига глупости! Дръжте се нормално, че ще си тръгна. 33, 5 млн. сме издействали с Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанасов, Пеевски, за този град, за този стадион. Това не ви ли интересува? Стига опорки! Искам да честитя на феновете на „Ботев, на техните футболисти“, заяви той.

„Ако президентът Радев беше направил една хилядна от това, което направихме ние, днес държавата щеше да е друга“, подчерта той.

Борисов изброи проектите, които са реализирани в Пловдив.

„Тази некоалиция за Пловдив, благодарение на трите партии, които я подкрепяме, освен с Конституцията, новия бюджет, получава 146 млн. лв. днес“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и решението на Нидерландия за влизането на България в Шенген и разкри, че се е чул по темата с Кирил Петков и Христо Иванов.

„Действително положихме огромен труд. Ето затова се търпим. И затова президентът Радев толкова злобно сутринта говори. Защото има бюджет“, посочи той.

„Може би това зловонно решение е разтревожило президента Радев. Защото Холандия ни пусна, следобед имаме разговор с Австрия“, смята Борисов.

По думите му, „изнасилването“ на Конституцията е било и изискване, без което Нидерландия нямало да вземе това решение.

По отношение на сигнала срещу кмета на София Васил Терзиев Борисов заяви: „Никак няма да го коментирам, защото нито знам има ли дял, нито мога да кажа нещо. За разлика от тях, от него, от Бонев, аз бях отговорен, колегите от ГЕРБ бяха отговорни и за София заделихме пари, както и за Пловдив, да могат сега да си оправят плащанията. Така че колкото трябва да благодари Терзиев на Денков или Асен Василев, така трябва да благодари на мен“.

„Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме, че всички тези неща ги свършихме за една седмица“, каза той във връзка със свършеното от парламента.

„Австрия има едно изискване –да пазим границата си така, както сме го правили преди 3 години. Аз понеже съм го правил, мога да уверя канцлера и външния министър, че това в България ще се случи“, обясни още бившият премиер.

„Колкото и да изглежда некрасиво отстрани, тази коалиция в момента работи“, обобщи Борисов.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене