30 години Таекуон- до клуб Фолкън

30- я си рожден ден отпразнува най- успешния таекуон – до ITF клуб в България, Фолкън Благоевград. Бивши и настоящи състезатели, треньори и ръководители уважиха тържеството в ресторанта на хотел Езереца, а за цялата организация се погрижи домакина на събитието Марио Богданов.

Вицепрезидентът на международната федерация по Таекуон- до ITF и президент на Българската федерация по Таекуон- до  ITF отново се отличи, като перфектен организатор на подобен род събития. Кметът на община Благоевград Методи Байкушев, председателя на общинския съвет Радослав Тасков, директора на РУО Благоевград Ивайло Златонов, президента на Колежа по туризъм проф. Васил Жечев, проф. Атанас Георгиев бяха сре гостите на тържеството, което поднесе незабравими емоции на порастващи в клуба. За тези вече повече от 30 години, през клуба са минали хиляди  трениращи.

Приоритет за клуба е формирането не само на спортисти, но и изграждането на личности. Доказателство за това е, че възпитаници на клуба са настоящи юристи, полицаи, пожарникари, учители, икономисти инженери ,архитекти, лекари  –  хора с обществено значими професии. Клубът е печелил многократно отборните купи на  международни турнири в Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Република Северна Македония и Гърция. Освен титлите на неговите състезатели в България и на Балканите, които са наистина неизброими, благоевградския клуб има  10 световни и над 100 европейски и вицеевропейски титли. Благоевград винаги е оценявал състезателите по таекуон- до ITF по достойнство в ежегодната класация „Спортист на годината”, като спортистите и треньорите на Фолкън са на върха на престижната класация повече от 17 пъти. Като на церемонията по награждаване „Спортист на годината“ преди два дни, спортистите на таекуон-до клуб Фолкън завоюваха безапелационно призовете в категориите: До 18 години, мъже и жени и треньор на годината. Награди получиха ветарни на клуба, състезатели постигнали резултати на различни турнири и първенства.

Таекуон-до ITF е корейско бойно изкуство за самозащита без оръжие, създадено на 11 април 1955 г. в Сеул Корея от генерал Чой Хонг Хи на основата на стари корейски бойни изкуства. За първи път Таекуон-До стъпва в Благоевград през далечната 1990г., със сформирането от Росен Николов, тогава с 2 ри дан, на малка група, предимно от представители на други бойни изкуства. Групата е доразвита от Борислав Витков, по това време 1-ви дан като прераства през 1993г официално в регистриран  Таекуон- до клуб Фолкън ” Благоевград, клубът е член на Българска Федерация по Таекуон-до ITF и неин учредител.

През годините Таекуон-до клуб „Фолкън” се утвърждава като един от водещите клубове в страната, дал на българския спорт редица световни, европейски, балкански и държавни шампиони. Състезателите на Фолкън са с постоянно присъствие в Българския национален отбор по Таекуон-до ITF от 1993 г. до днес.

Линк към видеото:
https://www.facebook.com/pirinskocom/videos/725699512826823

30 години Таекуон- до клуб Фолкън!
30 години Таекуон- до клуб Фолкън!
30 години Таекуон- до клуб Фолкън!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене