ХИЛЯДИ СЕ СТЕКОХА НА БЪНДЕРИШКА ПОЛЯНА ЗА НАЧАЛОТО НА СКИ СЕЗОН 2023 – 2024

С атрактивно спускане по писта „Томба“, вчера беше даден старт на новия ски сезон. Първи по пресния сняг се пуснаха олимпийските и световни шампиони Дебора Компаньони и Марк Жирардели, заедно с децата от ски клубовете „Банско“ и „Юлен“.

Банско с нетърпение очаква всеки зимен сезон и започва подготовката за него месеци преди това, заяви на пресконференцията за откриване на Ски сезон 2023-2024 кметът Стойчо Баненски. Кметът на Банско, министърът на туризма Зарица Динкова, ски-легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели, и маркетинг-директорът на „Юлен“ АД Иван Обрейков обявиха началото на новия зимен туристически сезон.

Посрещаме новия сезон с подобрена инфраструктура – извършена беше рехабилитация и основен ремонт на пътя от гр.Банско до х. Вихрен, ремонтирани и обновени са уличната мрежа и осветление, обособени са нови паркоместа, каза кметът. Той сподели оптимистичните очаквания на туристическия бранш и общинското ръководство за запазване доброто ниво от предходния зимен сезон и дори за лек ръст, независимо от обективните пречки. Общината и институциите, които имат отношение към реда, сигурността и спокойствието на гражданите и гостите на Банско, ще работят координирано, съобщи още кметът Баненски. И през тази зима в Банско ще има подсилени патрули, в които ще бъдат включени полицаи от Румъния и Гърция.

Кметът на Банско обяви и намеренията за нова стратегия за развитие на региона, според която общините Банско, Разлог, Белица и Якоруда ще обединят усилията си за разработване потенциала на Разложка котловина. Потвърждение за това намерение е присъствието на кметовете на съседните общини на откриването на ски сезона не като гости, а като съмишленици.

Всеки старт от календара на ФИС е огромен комплимент за Банско като организатор на състезания от най-висок ранг и е добра възможност за реклама по целия свят. Подготовката за Световна купа има специфични изисквания, които ще изпълним съвместно с Българска федерация по ски и концесионера на Ски зоната „Юлен“АД, каза кметът Баненски, като благодари за доброто сътрудничество.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене