Петков: От „Възраждане“, БСП и ИТН слагат спирачка на най-важните плащания в държавата

/ Георги Димитров
„Днес имаме двата може би най-важни бюджета за хората – бюджета за здраве и всички плащания в НЗОК, всичките плащания за болниците и социалния бюджет и парите за пенсии“, това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти.
„Ние не можем да разберем колегите от „Възраждане“ БСП и ИТН как могат да слагат спирачка на най-важните плащания в държавата“, заяви той.

По думите му хората чакат този бюджет да бъде приет, пенсиите зависят от това и здравното осигуряване зависи от това.

„Ние трябва тук като трибунал да решим дали документацията, която бе представена от областната управа е пълна или непълна“, каза Петков. Той благодари на областната управа и заяви, че са дошли с всички папки и всички разрешителни за дейността за паметника на Съветската армия.

„Дадохме на тези партии да се запознаят, те казаха „трябва да го спрете“ – ние не сме в позиция да спираме нищо“, допълни Петков. По думите му им е предложил да входират решение и то да бъде гласувано.

„Те казват, че не ги интересува и че трябва да се спре работата по паметника, от тази гледна точка ние това го виждаме като абсолютно безотговорно поведение и ако се опитват просто да блокират НС за най-важните плащания на хората точно преди Коледа – за мен това е извън всякакви норми на парламентарна дейност“, категоричен бе той.

По думите му единственото, което може да се направи е да влязат и да гласуват.

„Ние не сме тука някакви областни управители или министри. Това, което се случва е, че виждат, че не могат да направят някаква голяма обществена реакция и си правят ПР на гърба на парите на хората с бюджета“, каза Петков.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене