Спипаха 36-годишен мъж от Симитли, извършил над 10 кражби за два месеца

4b9acde4e449412da5d6e2c160247d85Полицията в Благоевград арестува 36-годишен мъж от Симитли, извършил куп кражби за нула време.

Криминалистите са установили, че само за последните два месеца С. Т. е направил над десет престъпления.

Рецидивистът е разбил църквите в Струмско и в благоевградското село Дъбрава, откъдето е взел кутии за дарения на стойност 250 лева. В молитвените домове той е влязъл, след като разбил входните врати.

Освен из храмовете, престъпникът обичал да извършва и домови кражби. На 23 октомври проникнал през тарасата в жилище в Благоевград, откъдето отмъкнал осем броя ползвани парфюми за около 1000 лева.

Седмица по-късно огънал метална решетка на прозорец в сграда в областния център и задигнал електродвигател от колонна бормашина, метална гилотина и електрическо табло.

Рецидивистът взимал каквото му попадне. На 8 ноември разбил заключващия механизъм на машина за кафе и топли напитки и напълнил джобовете си с 40 лева на монети.

От имот в местността „Стара гора“ край Благоевград отмъкнал ъглошлайф, кабели и куфар с инструменти. От къща в квартал Струмско извършил кражба на моторна резачка, а от вила в квартал Баларбаши взел телевизор.

Рецидивистът не се спрял дотук, но решил да повилнее и в селата. В Долно Церово опустошил селскостопанска постройка и задигнал работни дрехи за около 200 лева.

Само преди няколко дни той продължил серията кражби – огънал ограда на двор в Благоевград и откраднал куче от породата „териер“. Рецидивистът е предаден на съда.

Полицаите в Разлог пък заловиха 31-годишен мъж, който извършил кражба на акумулатор и източил 10 литра дизелово гориво от товарен автомобил, паркиран в село Баня.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене