Два дни кукерско дефиле за XX-то юбилейно издание на Фестивала „Симитлия-Древната земя на кукерите“

Община Симитли започна подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“, който по традиция се провежда втората събота на месец януари.

Два дни кукерско дефиле ще разлюлява земята под Симитли и околия. Два дни, десетки групи, хиляди участници и многохилядна публика. Рекорден се очаква да бъде броят на участниците тази година, когато Фестивалът ще се проведе в два дни – на 13-и и 14-и януари 2024 година.

Записването за участие на желаещите групи от цялата страна и чужбина вече започна. И тази година, за улеснение на участниците, е изготвен онлайн формуляр, който се попълва бързо и лесно и се изпраща автоматично до организаторите. Всяка група, която има желание да се включи в най-мащабното събитие в региона – Фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“, може да го направи на следния линк: https://forms.gle/LRUG8VduyPYpHMgW8

През вчерашния ден бе проведена среща с кмета на община Симитли и неговия екип с ръководителите на кукерските групи от общината, на която се обсъдиха организацията и различни идеи за Фестивала.

Организационния комитет, председателстван от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, кани всички кукерски групи, желаещи да вземат участие във Фестивала, който ще се проведе на стадион „Септември, гр. Симитли, без значение числеността и възрастта на групата, обредите и ритуалите, които пази и съхранява. Добре дошли са всички, които приемат, пазят и предават кукерската традиция, с пъстротата и различието на всяка държава, град, село или махала.

Община Симитли очаква заявките за участие на маскарадните групи до края на месец Декември.

Очакваме Ви!

За повече информация, можете да се обадите на тел.:

• 0748 7 21 38 – ОбА – гр. Симитли;

• 0885252706 – Гергана Стоименова / Секретар на ОбА – гр. Симитли

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене