Асен Василев зарадва най-бедните пенсионери, всеки месец ще получават по…

Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, отсече финансовият министър, който е в Брюксел

„В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лева, ще получават по 50 лева, всеки месец, а не 50 лева еднократно за Коледа“, това заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Брюксел. 

Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част – също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета„, посочи Василев.

Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър“, добави той. БЛИЦ припомня, че в сряда финансовият министър заяви, че би поискал оставката на здравния министър.

„Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики.

Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи“, каза още финансовият министър.

„Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни“, обясни Василев.

Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от Европейската комисия (ЕК) и от другите държави-членки на Европейския съюз (ЕС). Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет“, така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене