Проф. Рачев: Стискаме палци преди Коледа да се случи това, което казвам

На всички проходи днес, утре и в четвъртък ще има поледици и трябва да бъдем много внимателни, предупреди още климатологът

10 дни преди Коледа вече може да говорим всичко. Стискаме палци да се случи това, което казвам. Продължава да е по-топло, повече, отколкото трябва. Преди малко, докато си пиех кафето какаото, прехвърчаха някакви снежинки, заблудени, и аз не знам откъде дойдоха. Така колоритно започна прогнозата си за времето проф. Георги Рачев тази сутрин в ефира на bTV.

На Никулден започва да вали. Ще го обърне и на сняг. Ски курортите ще се зарадват. И може би първите добри, хубави условия за ски. В момента в Плевен е -5, в Ловеч – -6, предупреди климатологът.

 

В Западна Европа времето ще бъде обусловено от този невероятно голям циклон. В Германия и тези два дни няма да могат да се отърват от лошото време.

В Европа има една голяма сибирска мечка, но Слава Богу, това няма да окаже влияние върху времето в Европа и лека полека ще се отървем от студа.

В София в четвъртък могат да се появят снежинки. Мрачно, влажно, типично ноемврийско време. Или на планина, или вкъщи на топло.

На всички проходи днес, утре и в четвъртък ще има поледици. Много внимателни трябва да бъдем!

На Пампорово беше топло, в Банско също. Но от днес натам вече ще е чудесно за ски, ще има идеално време за това, зарадва почитателите на зимните спортове Рачев.

В Стара Загора едва ли ще видят сняг, но ще видят дъжд. Но хората много да внимават, защото рано сутрин върху този черен лед се образува фина пързалка и става много опасно.

Във Варна е по-топло времето, както обикновено, но ще бъде и дъждовно на моменти. Сняг там едва ли ще видят.

В Плевен евентуално в четвъртък ще го обърне малко на сняг. Иначе си е типично за ноември.

Колкото до магнитните бури, които в последните дни бяха много сериозни, да, трябва да се внимава, но не и да се вманиачаваме. Гледайте да си намерите занимание и да не мислите толкова за тях, защото ако видите какви съвети се дават, ще паднете от смях – пийте повече вода, пийте чайчета. Винаги е имало магнитни бури, още по времето на баба и дядо, просто трябва да свикнем с тях. завърши в типичния си колоритен стил проф. Рачев.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене