Асен Василев за Лукойл: Няма риск да останем без горива

Снимка: БГНЕС

Финансовият министър е „радостен“, че компанията е обявила намеренията си

„Радвам се, че „Лукойл“ официално са обявили намеренията си. Ние имахме изпреварваща информация, че този процес започна още в края на септември-началото на октомври“.

Това заяви финансовият министър Асен Василев, след като по-рано днес от „Лукойл“ съобщиха, че комапнията преразглежда стратегията си за активите си в България, включително възможност за продажба на бизнеса, предаде  БГНЕС.

„Всяка една компания има възможност сама да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си актив. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим с нашия представител в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор и, че българският интерес ще бъде защитен“, заяви още министър Василев.

Запитан дали съществува риск държавата да остане без горива, Василев бе категоричен, че такъв няма.

Финансовият министър каза още, че правителството спазва стриктно законодателството, което е прието от парламента. „Няма дискриминация“, каза той, относно твърденията на компанията за значителни промени в условията на работа на предприятията от групата на „Лукойл“.

В България „Лукойл“ притежава петролната рафинерия в Бургас, мрежа от бензиностанции и петролни бази.

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене