Кметът Първан Дангов поиска цялостна нова организация на движението на леките автомобили и автобусния транспорт в Дупница

Комисията по безопасност на движението в община Дупница обсъди основните проблеми, с които се сблъскват шофьорите в града. Бяха коментирани как може да се подобри проблемът с трафика в пиковите часове и напрежението, което понякога възниква на възловите кръстовища в града. Комисията е назначена със заповед на новия кмет Първан Дангов и първият проблем, който разгледа, бе свързан със сигнал от жители на квартал „Горна махала“ и работещи в бившето предприятие „Марена“. Те са се оплакали от проблеми на кръстовището при улиците „Орлинска“ и „Драгой Болярин“. Подписали са се над 300 души, които са категорични, че там има големи проблеми с движението.
На срещата присъстваха директорът на Областно пътно управление – Кюстендил Юлиана Божилова, както и представители на местната полиция и пожарната. Те дадоха своето експертно мнение пред кмета на общината Първан Дангов, неговия заместник Бойко Христов и служители от отдел „Транспорт“ към кметството. Експертите за пореден път обсъждаха и един от най-проблемните участъци в града от години, а именно кръстовището при т.нар. „Севдина фурна“. Преди няколко години там беше монтирана светофарна уредба, което обаче се оказа крайно неефективно и дори допълнително усложни шофьорите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене