Синът на брутално пребитата с крик бизнесадама в Благоевград с ключово решение

Коста Козас обяви в социалната мрежа, че организира факелно шествие в защита на жените жертва на насилие

Синът на брутално нападнатата и пребита бизнесдама от Благоевград Стефка Терзийска, Коста Козас обяви в социалната мрежа, че организира факелно шествие в защита на жените жертва на насилие, пише Struma.com.

Козас и майка му, която бе бита безпощадно с метален прът посочиха като поръчител на побоя бившият съпруг на Стефка и ббаща на Коста – гъркът Йоанис Козас. Нападението посред бял ден, извършено с особенадързост потресе областния град, след него Терзийска попадна в Пирогов и загуби зрението на едното си око. А травмата от преживяното е нелечима, твърди Терзийска.

Ето какво написа на личната си страница във ФБ Коста: Изминаха почти два месеца от жестокото нападение над майка ми – Стефка Терзийска. Два месеца, откакто аз и семейството ми се сблъскахме с бруталната действителност в България – действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за убийство. Два месеца, откогато борбата срещу тази действителност се превърна в кауза за нас. През това време не е изминал ден, в който да не научим за поредния случай на насилие- за поредната бита, обезобразена, смачкана жена!

Това е причината, в навечерието на втория месец от опита за убийство на майка ми, да инициираме факелно шествие в подкрепа на жертвите на домашно насилие, на всички жени, които не говорят за това, което се случва в домовете им.

Шествието е под надслов “Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жени”. Решихме, да бъде факелно, защото всички искаме осветяване на истината, на разследванията по подобни посегателства и справедливо правосъдие!

Шествието ще започне на 10. 12. 2023г. в 17:30 ч. на ул. Илинден #21 (мястото, на което нападнаха майка ми), ще мине по бул. Св. Св. Кирил и Методий, ще спрем пред сградата на ОД на МВР-Благоевград и ще завърши пред Съдебната палата.

Бъдете с нас и нека заедно кажем “Стоп! ”, на нападенията, на жертвите, на безнаказаните насилници и поръчители! ,пише Козас.

  • blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене