Спортният министър награди Кирил Илиев и другите медалисти кикбокса и самбото

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди българските медалисти от Световните първенства по кикбокс и самбо.

„Поздравления за големите постижения. Вие създавате историята на българския спорт. Продължавайте да давате всичко от себе си в тренировките и ни радвайте с още успехи. Гордеем се с Вас“, каза Илиев на спортистите ни по време на церемонията по награждаването.

Министър Илиев връчи почетни плакети на българските състезатели по кикбокс, които спечелиха 19 отличия (6 златни, 3 сребърни и 10 бронзови) в индивидуалните дисциплини на Световното първенство по кикбокс в Албуфейра, Португалия. При жените титли извоюваха Калина Бояджиева, която се качи три пъти на най-високото стъпало на почетната стълбичка, и Кристина Николова – златен и сребърен медал. В мъжките надпревари световни шампиони станаха Иван Кръстанов и Кирил Илиев, като в актива си прибавиха и по едно бронзово отличие. Кирил Илиев е Спортист №1 на Благоевград за миналата година.

Сребърни медали заслужиха Анелия Тодорова и Моника Петкова, а бронзови отличия – Александра Георгиева, Калина Колева, Николай Драганов, Мариян Петков, Антония Маринова, Полина Галинова, Александра Димитрова и Даниел Динев. За принос към успехите на нашите състезатели бе награден и националният селекционер Владимир Вълев.

Министър Илиев отличи и призьорите от Световното първенство по самбо в Ереван, Армения – световния шампион в категория до 79 кг Иван Хърков и бронзовите медалисти Анна-Мария Манушева (кат. до 65 кг) и Делян Алишахи (кат. над 98 кг, бойно самбо). Почетен плакет на ММС получи и треньорът Васил Соколов.

Пирин спорт

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене