Топ Преса представя! Една петричка звезда от Гласът на България, достойна и за Мастършеф!

Готви телешки стек с ядливи цветя 

Импровизира с ястия от цял свят, взима кулинарния майсторлък от баща си 

Същински „Мастършеф“ е 17-годишната Елена Попова от „Гласът на България“.

Ученичката, която взриви публика и жури миналата неделя в музикалното риалити, се оказа и огромен кулинарен талант, който всеки ден импровизира с ново и непознато ястие. Последното, което приготвя, е телешки стек с ядливи цветя.

Талантливата девойка толкова впечатли треньорите с бляскавото си изпълнение, че предизвика истинска битка за нея. Миро извади тайното оръжие – суперблок бутона – срещу Дара и спечели Елена за своя отбор.

Обърнах се заради гласа, но моментът, в който те видях, се почувствах все едно съм на раздаването на наградите „Грами“. Бяхме свидетели на един от най-запомнящите се моменти в предаването“, сподели Миро.

Елена е ученичка в столичното 19-о средно училище с изучаване на норвежки език, а следобедите й са запълнени с уроци при музикален педагог или тенис на корт. Родом е от Петрич и вече 13 години усилено изучава музикалния свят.

„Идвах петък, събота и неделя на балет при Маша Илиева. Тренирах и плуване, играла съм и народни танци. Обичам да карам и ски. Изобщо – много екстровертен и емоционален човек съм. Дори съученици и приятели ме използват да им купувам различни неща от магазина, където всеки път се разговарям с продавача“, казва с усмивка даровитата изпълнителка.

За участие в любимото й предаване „Гласът на България“ хубавата Елена се готви от години насам. Възпира я татко й с родителската загриженост, че все още не е готова.

„Много сме спорили по този въпрос, но днес съм му благодарна, че ме е спрял, защото осъзнавам колко прав е бил. Добре че се е получило така“, казва Попова.

Още преди да грабне микрофона и да се запъти към сцената на предаването за предварителните кастинги, Елена предчувствала, че ще постигне успех и ще обърне столовете на журито. Мечтата на младото момиче е да се развива в музиката и занапред, а тя да се превърне в основната й дейност. Наред с това я привличат още журналистиката и маркетингът.

„Раздвоена съм по въпроса дали след завършване на средното ми образование да остана в България, или да уча в чужбина, тъй като искам да опитам нещо ново и да пробвам зад граница. Но, от друга страна, е хубаво младите и талантливи хора да остават в родината си и да се развиват тук, защото сякаш има дефицит на такива, не може всички да бягат навън“, казва талантливата ученичка.

Елена вярва, че има силите и способностите да спечели „Гласът на България“, за което полага много усилия. А през това време не спира с направата на кулинарни шедьоври – майсторлък, предаден й от нейния татко, който също е чудесен кулинар.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене