Тежка сесия в Благоевград: Областният управител върна рекордно голям брой решения на ОБС, съветниците ще гласуват продажбата на общинския дял в „Народна мебел”

_thumbОбщина Благоевград възнамерява да продаде дела си от капитала на търговско дружество “Народна мебел” ООД- Благоевград, като упълномощи Кмета Атанас Камбитов да проведе публичен конкурс за продажба на дяловете, общинска собственост . Гласуването ще стане на сесията на ОБС Благоевград този петък.

Общо четиридесет точки очакват общинските съветници, като от областна администрация има 21 върнати решения от последната сесия на местните парламентаристи, като незаконосъобразни. Съветниците ще гласуват още и подкрепа за включването на Община Благоевград в инициативата на Агенцията за регионално развитие на Рила за създаване на геопарк на територията на Рила. На сесията в петък ще бъдат гласувани и отдаване под наем, както и отдаване за безвъзмездно ползване на общинска собственост на няколко спортни клубове и сдружения, като „Българска асоциация Диабет“, Регионалната организация на слепите- Благоевград, “Пирин спорт- 2013“ и „Спортен клуб Достоен Живот”.

В края на седмицата ще се гласува и присъждане званието „Почетен гражданин“ на фолклорната певица Татяна Сърбинска за особени заслуги за развитието на Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене