15 години Ротари клуб-Гоце Делчев! Коледният бал ще е с благородна кауза – да се осветят рисковите пешеходни пътеки

Коледният бал на Ротари клуб-Гоце Делчев отново ще е с благотворителна кауза и е сигурно, че ще обедини стотици хора с добри сърца. Събитието ще се проведе на 25 ноември в комплекс „Барото“ край града. Погледът на ротарианците е насочен към децата, към тяхното здраве и тяхната безопасност.

„Тази година честваме и 15 години от създаването на нашия Ротари клуб. Поканили сме много гости от община Гоце Делчев и съседните общини, ще дойдат и доста ротарианци от цялата страна. Най-важно е да съберем повече средства, които да инвестираме в нашите деца, в тяхната безопасност. Целта ни е да осветим максимално добре най-рисковите пешеходни пътеки в града“, заяви днес за „Илинден Прес“ Тони Кондева, президент на Ротари клуб-Гоце Делчев.

Тя уточни, че в момента фирмата подготвя офертата, за да станат по-безопасни и по-светли пешеходните пътеки. Броят на „зебрите“, които ще се озарят в светлина, ще зависи от сумата, събрана на коледния бал.

„Вярвам, че хората ще проявят своята щедрост, защото нашата мисия си струва. Какво по-ценно от това да се погрижим за здравето и безопасността на нашите деца. Надявам се, че ще успеем да осигурим осветление на над 10 пешеходни пътеки със средствата, които ще съберем на нашия бал“, каза още Тони Кондева.

Тя припомни, че от 1 до 3 септември тази година в град Гоце Делчев се проведе Национална лятна академия за китаристи „Пеещи струни“ по инициатива  на Ротари клуб-Гоце Делчев. Защото друга цел на ротарианците е да помагат за развитието на таланта на децата. В академията участваха над 80 деца от цялата страна, за тях имаше и мастърклас с някои от най-известните имена в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене