Книгата „Матрицата 2“ на Боян Чуков – интересно четиво за всеки любознателен читател

Боян Чуков представи вчера в Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград новата си книга „Матрицата 2“. Зала „Изкуство“ се оказа тясна за приятелите, колегите и почитателите на автора, който преплита на страниците на новата си творба своя голям житейски опит и високата си експертиза в борбата с тероризма, в дипломацията и глобализацията на света.

„Най-напред искам да уточня, че в книгата, както и в другите ми книги, разкривам мои разсъждения, моя гледна точка. Така че написаното е субективно. Не съм камертон на истината, не знам всичко“, с това започна своя разговор с аудиторията Боян Чуков.
Книгата „Матрицата 2“ е настолно четиво за любознателния читател, който иска да осмисли настъпващите промени в реалния свят. Един сборник с публицистични текстове и интервюта за ролята на САЩ, Китай и Русия в утрешния свят и какво ще се случи в Европа и България. По увлекателен начин авторът разкрива как еднополюсният модел неумолимо се разпада и на хоризонта се задава многополюсният свят. Чуков на практика доказва, че независимите политически анализи и коментари са най-добрата ваксина срещу манипулативната масова пропаганда и откровената дезинформация.
Той разясни интересни детайли за военните конфликти между Израел и Палестина, между Русия и Украйна. Разказа любопитни факти за въздействието в различни точки на света на Великобритания и САЩ.
„Турция винаги е била инструмент на Великобритания, а САЩ вече нямат това силно присъствие в Европа, което имаха някога. Но нищо не е черно-бяло, трябва човек да умее да следи тенденциите, за да намира логично обяснение на случващото се. Това е и целта ми в новата книга – да накарам читателите да си зададат въпроси, да ги предизвикам да мислят по дадени теми“, каза още Боян Чуков.

Според него идва сложно и тежко време в световен мащаб. А светът ще стане много различен до 2027-2030 година, като няма да се върне времето отпреди 2-3 години. Прогнозите на Чуков за България не са добри. Той подчерта, че страната ни няма ресурса да ускорява и забавя процеси, да променя световни тенденции. Затова е много важно поведението на управниците ни, които трябва да са независими от чужди влияния.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене